LinkedIn

 

LinkedIn

DCisive is goed in logistiek

DCisive biedt inzicht en overzicht in uw distributiecentrum. DCisive beheerst de afzonderlijke logistieke vakgebieden en adviseert hierover. Wanneer uw beslissing lastig wordt door ingewikkelde samenhang tussen meerdere logistieke vakgebieden, is DCisive op z’n best.

 

Kijk, een goed draaiend distributiecentrum lijkt van buitenaf eenvoudig: een pand, een paar stellingen en heftrucks en logistiek medewerkers. Echter, in werkelijkheid is uw distributiecentrum complex en dynamisch:

  • Complex, omdat uw distributiecentrum bestaat uit veel verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld uit een pand, processen, inrichting, mechanisatie, automatisering, organisatie, mensen, planning en besturing. Deze onderdelen hangen allemaal met elkaar samen en moeten goed op elkaar zijn afgestemd;
  • Dynamisch, omdat een distributiecentrum een functie vervult voor haar omgeving. Bijvoorbeeld voor een grotere organisatie, voor logistieke ketens, voor een verlader, voor klanten, voor afnemers, etc. Uw omgeving kan echter snel veranderen.

 

Ik heb twintig jaar ervaring met deze logistieke complexiteit en dynamiek. Ervaring met logistieke operaties en logistieke strategie. Ervaring met het vinden van inventieve oplossingen. Ervaring met het multidisciplinaire, logistieke speelveld. Mijn logistieke adviesgebieden en hun samenhang zijn weergegeven in de afbeelding.

 

Ik beleef plezier aan logistiek. Omdat het zo’n veelzijdig vakgebied is. Omdat logistiek bestaat uit samenwerken. Omdat bouwen aan de logistiek van morgen leuk is en nut heeft.

Laat ik dit toelichten: het lijkt of ons werk zich afspeelt in grote, saaie logistieke gebouwen op sombere industrieterreinen. Maar in werkelijkheid worden de resultaten van ons logistieke werk, van logistieke innovatie, merkbaar in onze directe omgeving. In ons dagelijks leven. Denk aan e-commerce, denk aan de beschikbaarheid van tal van nieuwe producten, aan nieuwe vormen van logistieke service, aan werkgelegenheid en aan winstgevendheid van bedrijven.

 logistieke adviesgebieden

Logistieke adviesgebieden